Werkwijze

De Haarwerkstudio

Wanneer u een bezoek aan ons brengt onvangen wij u in onze kleinschalige haarwerkstudio. Hier nemen wij de tijd om elkaar te leren kennen en uw probleem in kaart te brengen en uw wensen te bespreken.

Voor al uw problemen die betrekking hebben op haaruitval en hoofdhuidproblemen kunt u bij ons terecht. Omdat wij alle begrip hebben voor deze persoonlijke en gevoelige kwestie is uw privacy voor ons zeer belangrijk. Daarom hebben wij hiervoor een speciaal ingerichte ruimte waar onze afspraken zullen plaatsvinden met uw persoonlijke specialist, Eefje. Heeft u een andere oorzaak waardoor u de stap naar een kapper niet meer durft te zetten? Ook dan helpen wij u graag in onze kleinschalige studio.

Niemand verdiend het om zich te schamen. Iedereen verdiend mooi natuurlijk haar of een prachtig haarwerk.

Ons Stappenplan

Bent u opzoek naar deskundig advies of meer informatie? Bel of mail gerust voor een afspraak. Wij zorgen ervoor dat deze binnen 5 werkdagen kan gaan plaatsvinden. U wilt een haarwerk gaan dragen, maar hoe gaat dit in zijn werk? Wij leggen u in vier stappen uit hoe wij uw wensen in vervulling kunnen laten gaan, u helpen en nazorg leveren.
1 Intake

We starten altijd met een gratis intake gesprek. Tijdens een kopje koffie of thee nemen we de tijd om kennis te maken en staan we stil bij uw haarprobleem en bespreken we uw wensen. We geven uitleg over de verschillende haarwerken  en haarsoorten. Desgewenst kunnen we hiervan een aantal modellen op zicht laten komen. Hiervoor moeten we een meting doen voor de hoofdmaat en maken we foto’s om te zorgen dat het haarwerk echt bij u past.

We bespreken de kosten en de vergoeding van de zorgverzekering.

 

2 Passen

Binnen enkele dagen kan er al een passessie plaatsvinden, een confectie haarwerk is bijvoorbeeld al binnen 2 werkdagen leverbaar. Samen bepalen we welk haarwerk het gaat worden en bespreken we de definitieve kosten. Het kan zo zijn dat u uw haarwerk niet direct nodig heeft. In zo’n geval kunnen wij het haarwerk maximaal 6 weken reserveren. Dit is kosteloos.

 

3 Afleveren haarwerk

We maken een leveringsovereenkomst op waarmee u opdracht geeft het haarwerk te personaliseren. Het haarwerk  word op maat gemaakt en naar wens aangepast. Vanaf dat moment is het haarwerk van u.  We nemen contact op als het haarwerk klaar is en maken een afspraak voor de levering. Bij behandelingen waarbij de haaruitval sneller verloopt dan verwacht kunt u ons altijd bellen om eerder een afspraak te maken. Bij aflevering brengen we het haarwerk aan en leren we u ook hoe dit zelf te doen door samen met u te oefenen. Tevens krijgt u uitleg over de verzorging en styling van een haarwerk.
Wij zorgen voor de afhandeling en declaratie bij de zorgverzekeraar. U ontvangt namens ons een factuur voor het haarwerk minus deze vergoeding.

 

4 Controle en nazorg

Twee weken na de aflevering zullen we telefonisch contact hebben met elkaar en bespreken we of alles naar wens is.

Goede nazorg vinden wij belangrijk dus daarom plannen we 3 weken na aflevering een gratis controle afspraak. We bekijken of het haarwerk goed past en controleren de hoofdhuid. Eventuele problemen of onduidelijkheden kunnen we bespreken .

Daarna bieden we de mogelijkheid om uw haarwerk door ons te laten verzorgen. We kunnen uw haarwerk ophalen bij u thuis of u komt even relaxen bij ons. Tijdens het reinigen van het haarwerk verzorgen wij uw hoofdhuid en geven wij u een mooie make-up. Het tarief is op aanvraag.

Het spreekt voor zich dat wij ten alle tijde voor u klaar zullen staan.

Kosten en Vergoedingen

Word uw haarwerk vergoed en wat zijn de kosten?

Onze haarwerken zijn niet standaard, daarom is er ook geen standaard prijslijst. Wij informeren u graag over de kosten en de mogelijkheden.
Wanneer u een haarwerk op medische indicatie aanschaft, heeft u via uw zorgverzekering recht op een basis vergoeding. Deze is voor 2021 vastgesteld op € 452,- en in 2022 zal dit bedrag €457,50 zijn. Indien u aanvullend verzekerd bent, kan het zijn dat u recht heeft op een extra tegemoetkoming in de kosten. Bij New Image haarwerken nemen wij uw administratieve afhandeling met uw zorgverzekeraar uit handen.

Alopecia

Alopecia patiënten mogen ieder jaar een haarwerk aanschaffen, Heeft u alopecia dan is het zeker de moeite waard om ui te zoeken welke verzekeraar het meeste vergoedt.

Chemo/Medicijn gebruik

Vrouwen die behandeld worden voor kanker met chemo of medicijnen waardoor het haar uitvalt, hebben recht op 1 haarwerk in het betreffende kalender jaar plus 1 dag.

Accessoires

Mutsjes- hoeden sjaals etc. worden bij de meeste verzekeraars niet vergoed uit de basis verzekering. Bij aanvullende verzekeringen kan dit anders zijn.